Sapientia Füzetek 33. | Az Eucharisztia

Várnai Jakab OFM (szerk.): Az Eucharisztia. Konferenciakötet. Kiadja a L’Harmattan Kiadó és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Budapest, 2019.
 
Füzetünk a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola által 2018. március 17-én rendezett tudományos konferencián elhangzott előadások szerkesztett szövegeit tartalmazza.
 
2018 márciusában a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola az Eucharisztiáról rendezett konferenciát, ennek szerkesztett anyagát tartja kezében a kedves Olvasó. A konferencia kettős célt tűzött ki maga elé. Egyrészt tanúskodott arról a lüktető áramlásról, amely éltet minket a Krisztus által ránk hagyott szentségi jelben (az előadások többféle formában is megmutatták ennek meghatározó erejét, a keresztény életet és elmélkedést alakító hatását). Másrészt hogy a megértésben másokat is segítsünk, hittudományi főiskolánk nyolc tanára másmás szemszögből nyújtott teológiai kifejtéseket rövidebb előadások formájában.
Konferenciakötetünk a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola hozzájárulása a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készülethez. Reméljük, hogy e könyv segítségével az Olvasóban megújul a krisztusi önátadás szent jelének vonzása, és elmélyül e szent misztérium megértésében.
 
Letölthető:
 
Megvásárolható: Sapientia Főiskola – Könyvtár, 1052 Budapest, Piarista köz 1. Tel. +361-486-4421 Mail: biblio@sapientia.hu
 
Ára: 1.900 Ft helyett 1.300 Ft
Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.