Sapientia Füzetek 31. | „Új bort új tömlőbe!” A hegyi beszéd és a morálteológia

Papp Miklós–Vida Márta (szerk.): „Új bort új tömlőbe!” A hegyi beszéd és a morálteológia. Konferenciakötet. Kiadja a L’Harmattan Kiadó és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Budapest, 2018.
 
Füzetünk a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola által 2017. március 18-án rendezett tudományos konferencián elhangzott előadások szerkesztett szövegeit tartalmazza.
 
A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.
 
Az egyház történelme folyamán voltak olyan korszakok, amikor jobban előtérbe került a törvény, a meggyónandó bűn, a kötelesség. A mai morálteológia szeretne megújulni, s ehhez merítenie kell az eredeti források frissességéből. Így az erkölcsteológia szisztematikus felépítésében hangsúlyosabban előkerült a Biblia, s főleg a hegyi beszéd. Itt olyan tiszta forrásra, gyújtószikrára találunk, ami a történelem végéig hatni fog. Elbűvölve olvassa minden kor minden kereszténye. Valóban azt tapasztaljuk: Isten szólt. Elképesztően izgalmas újra hallani az isteni élő hangot, és megpróbálni a szisztematikus tudományok segítségével a mai keresztények számára lefordítani a cselekvés szintjére. A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán 2017. március 18-án megtartott Sapientia-nap kiváló lehetőséget adott arra, hogy a különböző tudományok szakembereit meghallgassuk a hegyi beszéd mai értelmezéséről. Jó szívvel ajánljuk minden kedves olvasónak, hogy a tanulmányokon keresztül megsejtsék a hegyi beszéd sodró erejét, s mögötte az élő Krisztus elbűvölő erejét.
 
Letölthető:
 
Megvásárolható: Sapientia Főiskola – Könyvtár, 1052 Budapest, Piarista köz 1. Tel. +361-486-4421 Mail: biblio@sapientia.hu
 
Ára: 1.700 Ft helyett 1.100 Ft
ELFOGYOTT!
Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.