2020. október 15-17. | ErasmusDays 2020

Tanév: 2020/2021
 
A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzata és Erasmus Irodája október 15. és 17. között Erasmus napokat (ErasmusDays 2020)  rendezett. Az esemény célja az Erasmus+ program bemutatása és népszerűsítése volt.
Az Erasmus napok esemény 3 napon át várta az érdeklődőket a Főiskola épületében. Ki kell emelni, hogy a budapesti felsőoktatási intézmények közül egyedül a Sapientián rendeztük meg az ErasmusDays 2020 programot.
2020. október 15-én Fehérváry Jákó rektor atya nyitotta meg a rendezvényt. A megnyitón jelen volt Kék Emerencia tanárnő, a Főiskola Erasmus koordinátora, számos hallgató, oktató és munkatárs. A megnyitót közös szeretetvendégség követte. Minden nap lehetőség nyílt egy fotókiállítás megtekintésére, az eddig Erasmus+ mobilitáson részt vett hallgatók és oktatók gyűjteményéből. A kiállítás alatt a SaPihenő tea- és kávéház szeretettel várta az oda betérőket. A szervezők egy szabadulószobát is berendeztek az épületben, melynek fő témája az Erasmus pályázat volt. Szerencsére sokan kiszabadultak a csalafinta labirintusból. Az esemény legélénkebb pontja a kerekasztal-beszélgetés volt, melynek során már a mobilitáson részt vett hallgatók és oktatók számoltak be az élményeikről. A találkozóra összesereglett megannyi oktató és hallgató közösen osztották meg egymással tapasztalataikat és örömeiket a már megvalósult útjukról. Az esemény hangulatát fokozta, hogy egy jelenleg Olaszországban mobilitáson résztvevő hallgató élőben, online jelentkezett be, és nagyon sok érdekességet osztott meg a résztvevőkkel a tapasztalatairól.
Az Erasmus Napok alatt Kulináris élvezetek Európában néven nemzetközi ételkóstolót is tartottunk, melyre számos hallgató készített ételkülönlegességet, melyeket közösen fogyasztottunk el. Az egyik napot a társasjátékkal zártuk.
Szombaton az estis hallgatókat vártuk, közös ebéd, szabadulószoba, kávé-és teaház, valamint fotókiállítás várta őket.
Reméljük, hogy az esemény sok hallgató és oktató érdeklődését felkeltette, hogy jelentkezzen az Erasmus+ mobilitásra, hogy külföldön is gyarapítsa ismereteit.
 
Baranya Bence
 
 
Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.