Sapientia Füzetek 35. | Környezet, teremtés, felelősség

Nobilis Márió – Vida Márta (szerk.): Környezet, teremtés, felelősség.
Konferenciakötet. 
Kiadja a L’Harmattan Kiadó és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Budapest, 2020.
 
Füzetünk a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola által 2019. március 23-án rendezett tudományos konferencián elhangzott előadások szerkesztett szövegeit tartalmazza.
 
A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület közös programja, a Naphimnusz Műhely eredetileg olyan „teremtésvédők” igényéből indult ki, akik aktivitásuk mellett szeretnék alaposabban megérteni azokat a jelenségeket, amelyekkel a környezettudatos cselekvés során szembesülnek. Ennek a műhelynek lett gyümölcse az MKPK Felelősségünk a teremtett világért körlevele megjelenésének 10. évfordulóján tartott konferencia, melynek anyagát ez a kötet tartalmazza. Vezérfonalát a teremtés, környezet és felelősség kulcsszavai alkotják, melyek önmagukban is gazdag fogalmak, egymásra vonatkoztatásuk pedig lehetővé teszi a világi környezeti törekvések, illetve az egyház – a teremtésvédelemben is megjelenő – evangelizációs küldetése közti kölcsönösség felismerését. A követet olvasva kirajzolódik, hogy a „teremtésvédelem” kifejezés nem elkülönít – a keresztényeket a környezetvédelemtől és viszont –, hanem éppen összeköt és szinergiába hoz.
 
Letölthető:
 
Megvásárolható: Sapientia Főiskola – Könyvtár, 1052 Budapest, Piarista köz 1. Tel. +361-486-4421 Mail: biblio@sapientia.hu
 

Ára: 1.990 Ft helyett 1.300 Ft

Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.