Sapientia Füzetek 34. | A „Természet könyve” mint a Szentírás könyvének analógiája

Bagyinszki Ágoston OFM (szerk.): A „Természet könyve” mint a Szentírás könyvének analógiája. A „Két könyv”-metafora mai jelentősége a természettudomány és teológia párbeszédében
Konferenciakötet. Kiadja a L’Harmattan Kiadó és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Budapest, 2019.
 
Füzetünk a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola által 2018. november 17-én rendezett tudományos konferencián elhangzott előadások szerkesztett szövegeit tartalmazza.
 
A kötet a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelent meg. 
 
„Ugyan nem szól-e a legkisebb virágtul kezdve a csillagok dicső seregéig minden legvilágosabban hozzánk; nem olvashatjuk-e a természet oly könnyen olvasható írásában, hogy okvetlen a legfőbb szellemi értelem, és egyedül ez kormányozhat mindent a világi egyetemben; nem szól-e, nem mutatja-e ezt világosan azon szózat, azon írás, [mely] bölcsebbé teheti az embert, mint hosszú évek négy fal közé szorított iskolái, mint egész könyvtároknak véres verítékű szorgalommal kikutatott kincsei, mik mindannyi holt betűk?” (Széchenyi István, 1841)
Miképpen aktualizálható ma a Természet könyvének ősi metaforája, mely olyan meghatározó szerepet játszott európai civilizációnk gyökereinél? A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán rendezett konferencia előadásainak szerkesztett változata az Olvasó számára több síkon is hasznos lesz: felszítja a teremtett világegyetem fölötti gyermeki csodálkozását, és ráhangol a természettudomány és keresztény teológia közötti kortárs párbeszédre.
 
Letölthető:
 
Megvásárolható: Sapientia Főiskola – Könyvtár, 1052 Budapest, Piarista köz 1. Tel. +361-486-4421 Mail: biblio@sapientia.hu
 
Ára: 1.990 Ft helyett 1.300 Ft
Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.