Sapientia Füzetek 27. | Nők az egyházban * Identitás és kommunikáció

Nők az egyházban * Identitás és kommunikáció. Kiadja a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola megbízásából a Vigilia Kiadó, Budapest, 2015.
 
Füzetünk a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Női tapasztalat, női hang az egyházban és a teológiában (2014. november 15.) és Nyelv, kommunikáció, kisebbségek (2015. március 21.) című tudományos konferenciáin elhangzott előadások szerkesztett szövegeit tartalmazza.
 
A márciusi konferenciát az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatta.
 
Napjainkban az emberi kommunikáció hálózatai és eszközei eddig nem látott fejlődést értek el. Érezzük az ezzel a kissé kaotikus tengerárral való együttélés, elvegyülés, találkozás, ölelés, kapcsolódás és részesedés ‘misztikája’ felfedezésének és átadásának a kihívását. Ez az áradat egy szolidáris karavánban, egy szent zarándoklatban át tud alakulni a testvériség igazi megtapasztalásába. Ezáltal a kommunikáció egyre jobb lehetőségei mindenki számára a találkozás és a szolidaritás jobb lehetőségeivé válnak.”
„Örömmel látom, hogy számos nő osztozik a papokkal a lelkipásztori felelősségben, az emberek szolgálatában, családok vagy csoportok támogatásában, és új hozzájárulást nyújtanak a teológiai reflexióhoz. De az egyházban tovább kell szélesíteni a mozgásteret a határozottabb női jelenlét számára. A nők törvényes jogainak érvényesítése – azon szilárd meggyőződéstől kezdve, hogy a férfiaknak és nőknek azonos méltóságuk van – komoly kérdéseket vet fel az egyházban, de kihívást is jelent, amelyet nem lehet felszínesen megkerülni.
Ferenc pápa: Evangelii gaudium, 87, 103–104.
 
Letölthető:
 
Megvásárolható: Sapientia Főiskola – Könyvtár, 1052 Budapest, Piarista köz 1. Tel. +361-486-4421 Mail: biblio@sapientia.hu
 
Ára: 1.700 Ft helyett 1.100 Ft
Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.