Közös lelőhelykatalógusok

Kérjük válasszon az alábbi listából:

» Sapientia Könyvtár online katalógusa

» Hazai lelőhelykatalógusok

» Külföldi lelőhelykatalógusok

» HAZAI KÖZÖS LELŐHELYKATALÓGUSOK

 

 

UNITAS PORTÁL – Egyházi Könyvtárak Közös Katalógusa és Információs Portálja

Az Unitas portált az Egyházi Könyvtárak Egyesülése szervezésében az Egyesülés, valamint a csatlakozott könyvtárak közösen szerkesztik és tartják fenn. Az Unitas portál az egyházi könyvtárak közös katalógusának oldala. Egy olyan lehetőséget kínál az olvasóknak, amelynek segítségével egy helyen böngészhetnek az egyházi könyvtárak katalógusaiban. Itt a Sapientia Könyvtárának állománya is kereshető.

Az UNITAS portál szolgáltatása az elektronikus könyvtár. Induló állománya a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár, továbbá a MEK és az EPA anyagának vallástudományi szempontból releváns részhalmazai.

 

 

ODR – Országos Dokumentum-ellátási Rendszer

Az ODR a nyilvános könyvtári ellátás érdekében szervezett Országos Dokumentum-ellátási Rendszer, amely többek között magában foglalja a könyvtárközi dokumentum-ellátást és a könyvtári dokumentumok lelőhely-nyilvántartását. Az ODR keretében működő szolgáltató könyvtárak a nemzeti könyvtár, a nemzeti gyűjtőkörű könyvtár, az országos szakkönyvtárak, az állami egyetemi könyvtárak és a megyei könyvtárak. 

 

A MOKKA-ODR katalógus

A két nagy közös katalógus (MOKKA - Magyar országos Közös Katalógus és az ODR - Országos Dokumentum-ellátási Rendszer) egy közös felületen kutatható. Az adatbázisban való bibliográfiai és lelőhely-információk keresése mindenki számára bejelentkezés nélkül elérhető, de lehetőség van regisztrációhoz kötött személyre szabott szolgáltatások igénybe vételére is.

Az ODR-kereső a MOKKA-ODR katalógust összekapcsolja az elektronikus dokumentumok közvetlen elérését lehetővé tévő szolgáltatásokkal és cikk-keresőkkel. (EPA, HUMANUS, MATARKA, MOKKA, NDA valamint egyetemi digitális archívumok: Corvinus, DEA).

 

» KÜLFÖLDI KÖZÖS LELŐHELYKATALÓGUSOK

 

KVK - Karlsruher Virtueller Katalog

A Karlsruhei Egyetem virtuális közös katalógusa az országhatárokat átlépve, mintegy 22 ország nemzeti könyvtárának állományában és számos nagy nemzetközi könyvkereskedelmi cég katalógusában egyszerre keres. Ezáltal egy keresőkérdéssel meg tudjuk állapítani, hogy megvásárolható, vagy könyvtárból is kölcsönözhető az általunk keresett dokumentum.


 

MELVYL The Catalog of the University of California Libraries 

Mintegy 30 kaliforniai könyvtár állományában teszi lehetővé virtuálisan egyszerre a keresést, közös keresőfelületen. Névadója Melvyl, Dewey, aki feltalálta a könyvtári besorolás Dewey-féle tizedes osztályozási rendszert.

 

TOVÁBBI HASZNOS LINK:

HUNOPAC
Könyvtári információ Magyarországon
Magyarországi könyvtári katalógusok és a könyvtári Web-oldalak lelőhelye. A magyar könyvtárak címeit, adatait is megtalálhatjuk ezen a portálon.

Továbblépés:

Hírek | Álatlános információ | Könyvtár online katalógusa | Folyóiratok | Könyvajánlók | Könyvtári esték

 

 

Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.