Könyvtár online katalógusa

Könyvtár online katalógusa - a Könyvtár teljes könyv és folyóirat állományának bibliográfiai adatai kereshetők.
 (Ritkán előfordul, hogy a könyvtár katalógusa nem elérhető, akkor a(z) www.unitas.hu katalógusában a Sapientia Könyvtárra szűkítve lehet keresni.  Bővebb információ itt.)
 

Katalógus
 

TIZENKÉT JÓTANÁCS A KATALÓGUS HASZNÁLATÁHOZ:

1. A keresésnél nem szükséges a szerzőt, címet teljes hosszában megadni. Például Bernhard Häring: A gyónás öröme c. könyvet keressük, elég ha a szerző mezőhöz a H*ring, a címhez: a gyónás szót írja be. A * jel egy vagy több karaktert helyettesít.
2. Használja a „Szűkítse a keresését!” opciókat. Amennyiben csak az azonnal hozzáférhető olvasótermi dokumentumok listájára kíváncsi, jelölje be az „Olvasóterem” lehetőséget.
3. Amennyiben nem választ ki lelőhelyre vonatkozó szűkítési lehetőséget, a kapott listában az olvasótermi találatok mellett a Ferences Könyvtárban és a tanszékeken elhelyezett művek bibliográfiai leírását is láthatja.
4. Abban az esetben, amikor az „Aktuális lelőhely és helyrajzi szám” sorban a „Ferences Könyvtár” szerepel, akkor a keresett mű a Ferencesek Tanulmányi Könyvtárában található. Kérését a "kék" ferences kérőlap kitöltésével adja le a könyvtárosoknak, vagy küldje el emailen a biblio@sapientia.hu címre a letölthető kérőlapot.  A könyv beérkezéséről az olvasó értesítést kap. A „Ferences Könyvtár” könyvei sem kölcsönözhetők.
5. A könyvtárban található folyóiratok a könyvekkel közös katalógusban kereshetők. A „Szűkítse a keresését!” opción belül kutathat csak a folyóiratok között. További részletek a Folyóiratok menüpontban találhatók.
6. A keresésnél lehetősége van témakörökre is szűkíteni, ehhez használja a legördülő listát.
7. A tárgyszavakra történő keresés mellett a „Bármely kulcsszó” lehetőséget választva egyszerre több mezőben (pl.: cím, szerző, tartalom, tárgyszó stb.) kutathat. Próbálkozzon többféle kulcsszóval!
8. Találatai többféle megjelenítési formában érhetők el a nézet menüpontban. Javasoljuk a rövid és a teljes nézet használatát.
9. A meglévő találati listát a bal oldali szűrőkkel tovább szűkítheti.
10. Mielőtt a könyvek keresésére indul, írja fel a könyv pontos címét és helyrajzi számát, mert a polcon egy helyrajzi számon több könyv is lehet!
11. A helyrajzi számok első 2-3 betűje meghatározza, hogy melyik témakörben kereshető az adott mű. Használja a könyvtárban is kihelyezett Témakörök rövidítésének feloldása”  című táblázatot! Amennyiben a helyrajzi számnál római szám szerepel, akkor a keresett dokumentum eléréséhez kérje a könyvtáros segítségét. 
Ebben segítségünkre lehet a térkép és témakörök részletezése táblázat, mely nyomtatható, vagy a könyvtár recepciójáról ingyenesen elvihető. (A könyvek a táblázatban szereplő számok szerint kerülnek a polcokra.)
12. A keresés eredményeként  kapott találatokat a Kosárba helyezheti úgy, hogy a találat melletti jelölőkörre kattint. A kosarában a keresés végéig gyűjtheti a találatok bibliográfiai adatait, majd a találati listát elmentheti a Letöltés gombra kattintva, melyet kinyomtathat, pendrive-ra másolhat, vagy e-mailen továbbíthat.
 
 
Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.