Általános információk

A könyvtár nyilvános, a beiratkozás ingyenes, szolgáltatásait minden beiratkozott olvasó igénybe veheti. Használatának nem feltétele, hogy a beiratkozó olvasó a főiskola hallgatója/oktatója legyen. Könyvtárunkban csak helyben olvasásra van lehetőség, KÖLCSÖNÖZNI NEM LEHET!

Címe: 1052 Budapest, Piarista köz 1. 

 

Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf. 235.

A 2020/21. I. félév sárga könyvtári tájékoztató füzete letölthető
a lenti képre kattintva:

Telefon: 06-1-486-4421

E-mailbiblio@sapientia.hu

Munkatársak:


 

A nyitvatartás általános rendje igazodik
a Főiskola működési periódusához.
Figyelje aktuális híreinket!

 

 

 

 

NYITVATARTÁS

Átmenetileg zárva!

 

 

 

 

 

 A Sapientia Könyvtár küldetésnyilatkozata:
A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtára egyidős a főiskolával. Az alapítók szándéka kezdetektől fogva kiterjedt egy korszerű könyvtár létrehozására és folyamatos fejlesztésére.

A könyvtár gyűjti, őrzi, feltárja és szolgáltatja a – teljesség igényével a magyar, és válogatva az idegen nyelvű – dokumentumoknak azt a körét, amely a szerzetesség és a keresztény teológia szakterületéhez, továbbá határtudományaihoz tartozik. Célja, hogy modern teológiai szakkönyvtár legyen: saját feladatait mindennapi működésében úgy valósítja meg, hogy figyeli az olvasók igényeit és az innovatív szakmai irányokat. A könyvtár továbbképzéseken való részvétellel biztosítja, hogy a munkatársai korszerű, naprakész szakmai tudással rendelkezzenek.

A Főiskola szervezeti egységeként, annak törekvéseit szem előtt tartva a tudás, valamint az ismeret megszerzésének egyik forrása és bázisa.

A könyvtár nyilvános egyházi felsőoktatási szakkönyvtár, része a magyar könyvtári rendszernek, ugyanakkor szoros kapcsolatot tart fenn más egyházi gyűjteményekkel.

 

 

Kövessen minket a Facebookon!

Oldalunkon keresztül folyamatosan tájékozódhat a Könyvtárral kapcsolatos legfontosabb információkról és legfrissebb hírekről. Kommentálja posztjainkat, ossza meg velünk és olvasóinkkal véleményét! Kövesse a Sapientia Könyvtár Facebook-oldalát!
 
 
 
 
 

Továbblépés:

Hírek | Szolgáltatások | Könyvtári szabályzat | Könyvtár online katalógusa | Folyóiratok | Adatbázisok

 

 

 


Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.