Könyvtár - hírek

Örömmel adjuk hírül, hogy 2018-ban a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtára elnyerte a „Minősített Könyvtár” címet. 

 

Az őszi szünet hetében könyvtárunk változatlan nyitvatartással áll az olvasók rendelkezésére. Hallgatóink teljes napokat fordíthatnak könyvtári kutatásra, dolgozatírásra!

Mindenkit szeretettel várunk! 

Az Akadémiai Kiadó Szotar.net szolgáltatása új funkcióval bővült. A távoli elérés rendkívül egyszerű lett. Miután a főiskola számítógépes hálózatán – akár VPN-nel – létrehozza egyéni fiókját, a szótárakat bárhonnan és bármikor használhatja.
A csatolt pdf fájl a fiók létrehozásának módját mutatja.

 

Bővebb információ az adatbázisokról:

https://www.sapientia.hu/hu/konyvtar/internetesadatbazisok 

 

Könyvtárunk két évtizeddel ezelőtti indulásakor könyvadományok révén sikerült rövid idő alatt létrehozni az alapjait annak a mára hetvenezer kötetet meghaladó színvonalas szakkönyvtárnak, amely ma olvasóink rendelkezésére áll. Az adományok azóta is igen jól kiegészítik a könyvtár tudatos állománygyarapítását, és gyakran olyan értékek kerülnek így a könyvtárba, melyet saját forrásból nem tudnánk beszerezni. Egy, a közelmúltban kapott értékes könyvadományból válogattuk legújabb összeállításunkat, melyben ezúttal idegen nyelvű könyvek szerepelnek.

 

Elérhetők a Szent István Társulat könyvei a Szaktárs.hu oldalon: https://www.szaktars.hu/szentistvantarsulat/       

Az adatbázisok távoli eléréséről információt itt talál.                                 

Kedves Olvasóink!
Összeállítottunk egy listát, amely azokat a magyar nyelvű időszaki kiadványokat gyűjti össze, ahol a teljes tartalom szabadon elérhető és a főiskolán oktatott területeken használható, ajánlható tanulmányokat, cikkeket tartalmaznak.
Főiskolánk két periodikája is elérhető az EPA-ból, a táblázatban ezt is jelöltük.
Sapientiana: https://epa.oszk.hu/03500/03594 (két év embargóval)
Studia Biblica Athanasiana: https://epa.oszk.hu/03800/03811 (első 7 évfolyam hiányzik) 
 
Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.