Könyvtár - hírek

Örömmel adjuk hírül, hogy 2018-ban a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtára elnyerte a „Minősített Könyvtár” címet. Könyvtárunk a Főiskola szervezeti egységeként, annak törekvéseit szem előtt tartva a tudás, valamint az ismeret megszerzésének egyik forrása és bázisa. Köszönjük, hogy Olvasóink igénybe veszik a munkánk által megteremtett lehetőségeket. Kérjük, hogy észrevételeikkel, visszajelzéseikkel továbbra is támogassanak bennünket annak érdekében, hogy szolgáltatásaink megszervezését a jövőben is eredményesen végezhessük. 

Könyvtárunk 2019-ben bővítette a SZAKTÁRS adatbázis portálon elérhető gyűjteményeit:  
a L’Harmattan mellett immár az Osiris Kiadó válogatása is hozzáférhető lett. 
Az új online forrás intézményünk IP cím tartományából érhető el. 
 
Várjuk szeretettel az érdeklődőket, éljünk minél többen ezzel az új lehetőséggel.
 

 

Kedves Olvasóink!

Az új esztendőben is szeretettel várunk mindenkit az antikvár könyvek vásárára a vizsgaidőszak végéig.

Boldog új évet és sikeres vizsgázást kívánunk!

A MÁRAI-PROGRAM a Nemzeti Kulturális Alapnak a magyar könyvkultúra támogatását célzó projektje, amely 2018-ban immár nyolcadik alkalommal lett meghirdetve. Célja a hazai és határon túli magyar könyvkiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a hazai és a határon túli könyvtárakon keresztül, valamint az olvasáskultúra fejlesztése és a kortárs magyar szerzők támogatása és megismertetése. Könyvtárunk ebben az évben 54 művel gyarapodott a Márai-program keretében. Ez alkalommal Tizenkét könyvújdonságunkat ezek közül válogattuk.

Mesélek magamnak / Páldeák Iván József Szabolcs. - [Budapest] : Kairosz, 2017. LE280P14

A válasz : a teljes élet titka / Allan & Barbara Pease ; [ford. Kovács Viktória]. - [Budapest] : Libri Kiadó, 2017. PSZ325P49

Nouvelle théologie : új teológia : a modernizmus örököse, a II. Vatikáni Zsinat előfutára / Jürgen Mettepenningen ; [ford. Juhász Gábor Tamás]. - Budapest : Szent István Társulat, 2018. FU144M59

 

Örömmel tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy e-könyvként elérhetővé vált a Főiskola számítógépes hálózatáról a Biblioteca Bio-Bibliografica della Terra Santa e dell'Oriente Francescano című fontos ferences rendtörténeti sorozat 21 kötete. A sorozatot, ami a ferences rend, a Szentföld és a Közel-Kelet történetének elsőrendű forrása, 1906-ban Girolamo Golubovich OFM (1865-1941) alapította és máig jelennek meg kötetei a Szentföldi Ferences Kiadó (Edizioni Terra Santa) gondozásában.
A kötetek a következő címről érhetőek el:
https://ebook.sapientia.hu/  

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy megújult a Sapientia Könyvtár katalógusának felülete.
A keresés alapvető funkciói változatlanul elérhetők, de a felület jobban alkalmazkodik a felhasználók által alkalmazott eszközökhöz, tabletek és mobiltelefonok képernyőméretéhez.
Az olvasói igények és tapasztalataink alapján módosítottuk a keresési lehetőségeket, remélve, hogy hatékonyabbá tettük az állományunkban való tájékozódást.
 
 

A letölthető prospektusban a Sapientia Főiskola eddig megjelent könyvsorozatairól, folyóiratairól találhat információkat: 
(A kötetekről további információkat olvashat honlapunkon, ha az alábbi prospektusban az egyes kötetek borítójára kattint!)

prospektusról:

A Sapientia Könyvtárban (1052 Budapest Piarista köz 1.) kedvezményesen megvásárolható köteteket megjelöltük: zöld körben fehér "+".
A kiadványok e-mailben is megrendelhetők (a mű címe, a példányszám és a számlázási cím megadásával): biblio@sapientia.hu
A Sapientia Könyvtárban jelenleg nem kapható kötetekről (piros körben fehér "-") a L’Harmattan Könyvesboltjában érdeklődhet: 
L’Harmattan Könyvesbolt:1053 Budapest, Kossuth L.ajos utca 14-16.(az Auguszt cukrászda mellett az udvarban) Tel.: +3612675979
A Sapientia Könyvtárba beiratkozott olvasók a könyvtári olvasóteremben a már nem megvásárolható kötetekhez is hozzáférhetnek.

 

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola kiadványait megtalálja honlapunkon, ahol elolvashatja a kötetek előszavát, bevezetőjét, fülszövegét és megtekintheti a kötetek tartalomjegyzékét is:

Sapientiana Folyóirat | Sapientia Füzetek | Tanszéki kiadványok 

Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.