Könyvtár - hírek

Örömmel adjuk hírül, hogy 2018-ban a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtára elnyerte a „Minősített Könyvtár” címet. 

 
A MÁRAI-PROGRAM a Nemzeti Kulturális Alapnak a magyar könyvkultúra támogatását célzó projektje, amelyet 2019-ben immár kilencedik alkalommal hirdettek meg. Célja a hazai és határon túli magyar könyvkiadók által megjelentetett, kulturális értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a hazai és a határon túli könyvtárakon keresztül, valamint az olvasáskultúra fejlesztése és a kortárs magyar szerzők támogatása és megismertetése. Könyvtárunk az elmúlt évben 51 művel gyarapodott a Márai-program keretében. Ez alkalommal Tizenkét könyvújdonságunkat ezek közül válogattuk. 

Könyvtárunk bővítette a SZAKTÁRS adatbázis portálon elérhető gyűjteményeit:  a L’Harmattan és Osiris Kiadó mellett immár a Gondolat és Attraktor kiadók válogatása is hozzáférhető lett. Az új online források a megszokott módon, intézményünk IP tartományából (olvasótermi PC-k és wifire csatlakoztatott olvasói készülékek) érhetők el.

Örömmel tudatjuk Olvasóinkkal, hogy a Sapientiana, a Sapientia Főiskola folyóiratának számai 2016-ig elérhetők az Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázisban! Az egyes számok teljes szövege bárki számára olvasható és letölthető, több szempontú keresési lehetőségekkel.

A tanulmányok a MATARKA adatbázisban is kereshetők. Az egyes számok tartalomjegyzékeinek tételeihez az EPA vonatkozó URL-jeit hozzákapcsoltuk.                                                                           

Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.