Könyvtár - hírek

Időtartam:
2018-10-02 17:30 - 19:00
 
Előadó: Székely Tamás
 
Ideje: 2018. október 2. – kedd – 17.30 
Helye: Könyvtár, Budapest, V., Piarista köz 1.
 
A könytári esték - Jos Decorte emlékest és az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében

Az Akadémiai Kiadó egész évben elérhető Akadémiai Folyóiratok és eisz.szótár.org adatbázisai mellett 2018. szeptember 28-ig a MeRSZ e-könyvadatbázisa is elérhetővé válik a főiskola számítógépes hálózatán. A MeRSZ (Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás) alap- és referenciaművek, kézikönyvek, egyetemi tankönyvek és jegyzetek elektronikus gyűjteménye, amely jelenleg több mint 298 mű elektronikus elérését biztosítja.

Az adatbázis erről a linkről érhető el: https://eisz.mersz.org/

A teljes címlista letölthető itt >>>

 

A letölthető prospektusban a Sapientia Főiskola eddig megjelent könyvsorozatairól, folyóiratairól találhat információkat: 
(A kötetekről további információkat olvashat honlapunkon, ha az alábbi prospektusban az egyes kötetek borítójára kattint!)

prospektusról:

A Sapientia Könyvtárban (1052 Budapest Piarista köz 1.) kedvezményesen megvásárolható köteteket megjelöltük: zöld körben fehér "+".
A kiadványok e-mailben is megrendelhetők (a mű címe, a példányszám és a számlázási cím megadásával): biblio@sapientia.hu
A Sapientia Könyvtárban jelenleg nem kapható kötetekről (piros körben fehér "-") a L’Harmattan Könyvesboltjában érdeklődhet: 
L’Harmattan Könyvesbolt:1053 Budapest, Kossuth L.ajos utca 14-16.(az Auguszt cukrászda mellett az udvarban) Tel.: +3612675979
A Sapientia Könyvtárba beiratkozott olvasók a könyvtári olvasóteremben a már nem megvásárolható kötetekhez is hozzáférhetnek.

 

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola kiadványait megtalálja honlapunkon, ahol elolvashatja a kötetek előszavát, bevezetőjét, fülszövegét és megtekintheti a kötetek tartalomjegyzékét is:

Sapientiana Folyóirat | Sapientia Füzetek | Tanszéki kiadványok 

Örömmel tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy e-könyvként elérhetővé vált a Főiskola számítógépes hálózatáról a Biblioteca Bio-Bibliografica della Terra Santa e dell'Oriente Francescano című fontos ferences rendtörténeti sorozat 21 kötete. A sorozatot, ami a ferences rend, a Szentföld és a Közel-Kelet történetének elsőrendű forrása, 1906-ban Girolamo Golubovich OFM (1865-1941) alapította és máig jelennek meg kötetei a Szentföldi Ferences Kiadó (Edizioni Terra Santa) gondozásában.
A kötetek a következő címről érhetőek el:
https://ebook.sapientia.hu/  

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy megújult a Sapientia Könyvtár katalógusának felülete.
A keresés alapvető funkciói változatlanul elérhetők, de a felület jobban alkalmazkodik a felhasználók által alkalmazott eszközökhöz, tabletek és mobiltelefonok képernyőméretéhez.
Az olvasói igények és tapasztalataink alapján módosítottuk a keresési lehetőségeket, remélve, hogy hatékonyabbá tettük az állományunkban való tájékozódást.
 
 

Út és útitársak : a tanítvánnyá válás négy alapja / Horváth Levente. - Kolozsvár : Koinónia, 2017. FU146H90
Reformáció és ökumenikus párbeszéd : teológiai tanulmányok / [... szerk. Puskás Attila, Perendy László, Hoványi Márton] ; [a szöveget gond. Perendy László, Hoványi Márton]. - Budapest : Szent István Társulat, 2018. (Varia theologica ; 9.) ÖT202R47

Új könyvismertető olvasható honlapunkon, a könyvajánló menüpontban. Szent Bonaventura: Szent Ferenc élete című kötetet Varga Kapisztrán mutatjuk be olvasóinknak, mely a Szent István Társulat kiadónál jelent meg 2015-ben. A kötet azért is érdekes, mert Főiskolánk oktatója Berhidai Piusz fordította és ugyancsak ő írt hozzá kísérő tanulmányt és jegyzeteket. A könyvismertető innen érhető el.

Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.