Könyvtár - hírek

Örömmel adjuk hírül, hogy 2018-ban a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtára elnyerte a „Minősített Könyvtár” címet. Könyvtárunk a Főiskola szervezeti egységeként, annak törekvéseit szem előtt tartva a tudás, valamint az ismeret megszerzésének egyik forrása és bázisa. Köszönjük, hogy Olvasóink igénybe veszik a munkánk által megteremtett lehetőségeket. Kérjük, hogy észrevételeikkel, visszajelzéseikkel továbbra is támogassanak bennünket annak érdekében, hogy szolgáltatásaink megszervezését továbbra is eredményesen végezhessük. 

 
Időtartam:
2018-11-27 17:30 - 19:00

Mi az összefüggés a profit és az örök élet között? Az emberközpontú gazdaság alapelvei

Előadó: Baritz Sarolta Laura OP
Ideje: 2018. november 27. - kedd - 17.30 óra
Helyszín: Sapientia Könyvtár, Budapest, V., Piarista köz 1.
Mindenkit meghívunk egy csésze teára!

Mesélek magamnak / Páldeák Iván József Szabolcs. - [Budapest] : Kairosz, 2017. LE280P14

A válasz : a teljes élet titka / Allan & Barbara Pease ; [ford. Kovács Viktória]. - [Budapest] : Libri Kiadó, 2017. PSZ325P49

Nouvelle théologie : új teológia : a modernizmus örököse, a II. Vatikáni Zsinat előfutára / Jürgen Mettepenningen ; [ford. Juhász Gábor Tamás]. - Budapest : Szent István Társulat, 2018. FU144M59

 

Örömmel tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy e-könyvként elérhetővé vált a Főiskola számítógépes hálózatáról a Biblioteca Bio-Bibliografica della Terra Santa e dell'Oriente Francescano című fontos ferences rendtörténeti sorozat 21 kötete. A sorozatot, ami a ferences rend, a Szentföld és a Közel-Kelet történetének elsőrendű forrása, 1906-ban Girolamo Golubovich OFM (1865-1941) alapította és máig jelennek meg kötetei a Szentföldi Ferences Kiadó (Edizioni Terra Santa) gondozásában.
A kötetek a következő címről érhetőek el:
https://ebook.sapientia.hu/  

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy megújult a Sapientia Könyvtár katalógusának felülete.
A keresés alapvető funkciói változatlanul elérhetők, de a felület jobban alkalmazkodik a felhasználók által alkalmazott eszközökhöz, tabletek és mobiltelefonok képernyőméretéhez.
Az olvasói igények és tapasztalataink alapján módosítottuk a keresési lehetőségeket, remélve, hogy hatékonyabbá tettük az állományunkban való tájékozódást.
 
 

A letölthető prospektusban a Sapientia Főiskola eddig megjelent könyvsorozatairól, folyóiratairól találhat információkat: 
(A kötetekről további információkat olvashat honlapunkon, ha az alábbi prospektusban az egyes kötetek borítójára kattint!)

prospektusról:

A Sapientia Könyvtárban (1052 Budapest Piarista köz 1.) kedvezményesen megvásárolható köteteket megjelöltük: zöld körben fehér "+".
A kiadványok e-mailben is megrendelhetők (a mű címe, a példányszám és a számlázási cím megadásával): biblio@sapientia.hu
A Sapientia Könyvtárban jelenleg nem kapható kötetekről (piros körben fehér "-") a L’Harmattan Könyvesboltjában érdeklődhet: 
L’Harmattan Könyvesbolt:1053 Budapest, Kossuth L.ajos utca 14-16.(az Auguszt cukrászda mellett az udvarban) Tel.: +3612675979
A Sapientia Könyvtárba beiratkozott olvasók a könyvtári olvasóteremben a már nem megvásárolható kötetekhez is hozzáférhetnek.

 

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola kiadványait megtalálja honlapunkon, ahol elolvashatja a kötetek előszavát, bevezetőjét, fülszövegét és megtekintheti a kötetek tartalomjegyzékét is:

Sapientiana Folyóirat | Sapientia Füzetek | Tanszéki kiadványok 

Út és útitársak : a tanítvánnyá válás négy alapja / Horváth Levente. - Kolozsvár : Koinónia, 2017. FU146H90
Reformáció és ökumenikus párbeszéd : teológiai tanulmányok / [... szerk. Puskás Attila, Perendy László, Hoványi Márton] ; [a szöveget gond. Perendy László, Hoványi Márton]. - Budapest : Szent István Társulat, 2018. (Varia theologica ; 9.) ÖT202R47

Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.