A Sapientia Könyvtár küldetésnyilatkozata

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtára egyidős a főiskolával. Az alapítók szándéka kezdetektől fogva kiterjedt egy korszerű könyvtár létrehozására és folyamatos fejlesztésére.
A könyvtár gyűjti, őrzi, feltárja és szolgáltatja a – teljesség igényével a magyar, és válogatva az idegen nyelvű – dokumentumoknak azt a körét, amely a szerzetesség és a keresztény teológia szakterületéhez, továbbá határtudományaihoz tartozik. Célja, hogy modern teológiai szakkönyvtár legyen: saját feladatait mindennapi működésében úgy valósítja meg, hogy figyeli az olvasók igényeit és az innovatív szakmai irányokat. A könyvtár továbbképzéseken való részvétellel biztosítja, hogy a munkatársai korszerű, naprakész szakmai tudással rendelkezzenek.
A Főiskola szervezeti egységeként, annak törekvéseit szem előtt tartva a tudás, valamint az ismeret megszerzésének egyik forrása és bázisa.

A könyvtár nyilvános egyházi felsőoktatási szakkönyvtár, része a magyar könyvtári rendszernek, ugyanakkor szoros kapcsolatot tart fenn más egyházi gyűjteményekkel. 

Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.