Virtuális séta (fotók: Gula Bettina II. éves hallgató)

 

 

Főiskolánk bejárata a Piarista köz jobb oldalán. Baloldalt, az épület nagyobbik felében a piarista gimnázium működik. Háttérben a Váci utca pezsgő forgalma. Lépjünk hát be ezen a szép régies bejárati ajtón!

 

 

 A bejárat már mutat modern elemeket is. A portánál beléptetőkapu működik, innen nyílik a feljárat a tágas lépcsőházban. Az Auditorium Maximum itt a földszinten, a portától balra található.

 

 

 A II. emeleten léphetünk be az Aulába. Ez az üvegtetővel fedett gyönyörű tér (László Tamás építész alkotása) a színhelye ünnepségeinknek, diplomaosztónak, farsangnak. Az Aula túloldalán futó folyosó ad otthont a rektori irodának, a tanulmányi és a gazdasági osztálynak. Az erkélyes emeleti ajtók mögött a könyvtár.

 

 

A tanulmányi osztály folyosójának ajtajától tekintünk vissza az Aulára. Túloldalt a II. és a III. emeleten a könyvtár olvasóterme világít. A IV. emelet fölött látható az üvegtető egy sarka.

 

 

 Sétánkat folytassuk a gépteremben. A IV. emeleten 35 számítógép áll a hallgatók rendelkezésére.

 

 

 Bepillantás egy tanítási órára: Dr. Orosz Lóránt Főiskolánk rektora volt 2008-2012 között, itt éppen egyházjogot tanít egy csoportnak. 

 

 

 Bóna Judit tanárnő retorikaórájának kezdetére is benéztünk.

 

 

 A II. emeleti zsibongó a hallgatói társadalmi élet egyik központja, ahol egy kávé mellett meg lehet beszélni a teológia aktuális kérdéseit.

 

 

 A Díszterem színes üvegablaka mellett készült portré Kobus Edyt lengyel ferences nővérről. A szerzetesi főiskolának több külföldi hallgatója is van – a magyar nyelvvel többnyire sikerrel birkóznak meg.

 

 

 A könyvtár olvasótermébe lépve egy sarokban belemerülhetünk a legújabb teológiai és egyházi folyóiratokba. Rendszeresen sor kerül könyvbörzére is a duplumokból. Itt tartjuk a „Könyvtári Estéket” is.

 

 

 Belső feljárat vezet a III. emeleti olvasóterembe. A nyugodt körülmények és a gazdag anyag miatt külső olvasók is szívesen keresik fel könyvtárunkat.

 

 

 Az I. emeleti büfében ízletes ebéd mellett lehet folytatni a teológiai diskurzust, vagy éppen az élet egyéb fontos dolgainak megbeszélését.

 

 

 Az I. emeleti folyosó másik végén lépünk be a kiskápolnába (30 fő férőhely), amelyet a méltóságteljes afrikai faragott korpusz díszít. Szorgalmi időszakban hétköznap 12.30-kor ünnepeljük együtt megváltásunk szent titkát. Egyéni imádságra is sokan szívesen időznek itt.

 

 

 Ismét a földszinten: az Auditorium Maximum 160 fős előadótermében a főiskolai órák mellett többször is tartunk konferenciákat. A csütörtök esti szabadegyetem színhelye – az utcáról épp csak be kell lépni.

 

 

A délutáni, lemenő nap hívogat, hogy sétánkat a Duna-parton folytassuk…

 

 

Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1. - Kapcsolat - Impresszum
Intézményünk országos és nemzetközi hálózati kapcsolatát az NIIF Program biztosítja.